Blogul lui Teo

De ce am schimbat iar blogul

by on Jun.27, 2008, under Diverse

Pai de ce nu… am incercat sa il dezvolt.

In primul rand adresa veche era prea lunga. Dupa ce era teo-marinescu mai avea si .blogspot.com, asa ca am descis sa cumpar un domeniu cu nume scurt si la obiect si am alse Teo13.ro . Am ales .ro pentru ca la domeniile .ro , dai banii o singura data si ai domeniul pe viata. La domeniile .com, .org, .net etc se plateste o taxa anuala.

Mai sunt si alte avantaje cu domeniu propriu mai ales pentru mine care aveam deja hosting. De acum in colo toate pozele si galeriile de poze vor fi hostate la o adresa care incepe cu teo13.ro, deci vor avea legatura direct cu blogul. Nu ca inainte cand le puneam pe un sever separat de cel al blogspot si automat aveau alta adresa.

Pe noul site pot avea mai multe pagini (doar una pentru blog, celelalte sunt statice) in care sa scriu anuite informatii sau formulare de contact etc.

Noul blog e mai “prietenos” cu citiorii. Adica pagina de comentarii nu e separata ca la blogger, ci atunci cand vrei sa pui un comentariu doar dai un click pe link si ramai tot pe teo13.ro, mai mult… data viitoare cand vrei sa comentezi, numele si URL-ul (daca ai pus) sunt deja acolo in formular…

Alt avantaj consta in faptul ca odata ce ai cumparat un domeniu, ii poti atasa alte subdomenii. De ex: la teo13.ro pot avea siteul principal pe teo13.ro dar pot sa fa alte siteuri complet separate la adrese de genul blog-en.teo13.ro sau poze.teo13.ro sau oriceltceva.teo13.ro fara nici un extracost sau grija ca respectivele nume ar fi ocupate (nu are cum sa fie ocupat de ex.: poze.teo13.ro din moment ce teo13.ro e al meu si numai eu am posibilitatea sa ii adaug subdomenii)

Pentru noul blog am instalat scriptul wordpress care are mult mai multe optiuni decat blogger/blogspot. Printele ele se numara: arhiva sub forma de calendar (dai click pe zilele din calendarul din dreapta si te va duce direct la ziua respectiva), un top al celor mai activi comentatori, posibilitate de abonare, posibilitatea utilizari uni numar mare de extensii/pluginuri s.a.m.d

Problema e ca sunt si dezavantaje. Unul dintre ele, de care nu stiam e ca nu pot sa scriu cu diacritice. Am scris si in articolul anterior. Altele ar fi pierderea celorlalte postari, care sunt si vor ramane la vechea adresa teo-marinescu.blogspot.com, un format mai sarac al arhivei (cred ca se poate rezolva cu un plugin), etc.

Un defect major ar fi ca pe blogger, care apartine de google, articolele se indexau automat si uneori instantaneu de catre google. Acum nu stiu cum va merge treaba pe noul site…

Cam astea ar fi motivele pentru care am mutat blogul. La final as dori sa pun niste intrebari: Cum credeti ca e mai bine sa impart siteul:

1. Asa cum e acum, adica atunci cand intri pe te13.ro sa te duca la o pagina statica cu un mesaj de bun venit si cu posibilitatea de a te duce la blog (adresa: teo13.ro/blog) prin click pe un link in meniu

2. La adresa teo13.ro sa am blogul direct si sa am si o pagina statica la adresa teo13.ro/acasa

3. Sa nu am deloc o pagina de genul acasa, ci doar blogul

4. Sa pun o pagina separata de cea unde e blogul la adresa teo13.ro si blogul sa il pun la o noua adresa de genul blog.teo13.ro (presupune destul de multa munca, dar e posibil…)

Astept comentariile voastre cu raspunsuri si poate imi ziceti si mie cum vi se vede voua blogul pe sistemele si browserele voastre.

P.S: incercati sa pastrati acelas pseudonim la comentarii astfel incat sa puteti intra in top….

:

3 Comments for this entry

 • cretzu03

  in primu rand felicitari ca ai intrat in lumea bloggerilor adevarati :))
  grea intrebarea…acum depinde si ce vrei tu sa faci…daca vrei doar blog mai bine pui pe prima pagina direct blogu…daca vrei ca siteu sa contina si altceva…lasi teo13.ro/blog si un buton cat mai mare BLOG :))
  oricum bafta!!!

 • Lastexit

  Felicitari. Ai putea sa dai copy/paste la cele mai faine posturi de pe vechiul blog si sa faci posturi noi aici cu ele. Asa ca idee, sa le ai aici.
  De unde ti-ai luat domeniu, ca si eu ma gandesc sa iau unul, dar nu sunt inca hotarat pentru ca inainte de blogspot am avut pe WordPress.com vreo doua zile, dar m-am mutat ca nu-mi prea placea platforma de editare de la wordpress.
  Eu zic sa pui pe blogul pe primul plan.

 • Teo

  In primul rand multumesc pentru sfaturi. In al doilea rand nu stiu daca chiar e o idee buna sa copiezi posturile. Pot sa am probleme cu motoarele de cautare care vor crede ca fur continut. Eu cred ca o sa las blogul vechi asa cum e. Domeniul l-am luat de pe http://www.inregistrare-domenii.ro/ iar hosting aveam deja. Eu deocamdata sunt multumit cu platforma wordpress. Sunt incantat de pluginurile care le pun la dispozitie. Si pe langa asta pot avea mai multe pagini statice pe langa pagina de blog pe care tu zici ca ar fi mai bine sa o pun ca pagina principala. Cred ca asa voi face, cel putin pentru moment pana gasesc vre-un continut interesant pe care sa il pun ca pagina de intampinare.

Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...

Warning: stristr() [function.stristr]: Empty delimiter in /home4/bugyboy/public_html/teo13/wp-content/plugins/wassup/wassup.php on line 2093