Blogul lui Teo

Merg diacriticele (ăîşţâ)

by on Jul.18, 2008, under Diverse, Uncategorized

Am reuşit să fac diacriticele să meragă din nou. Acum rămâne să mă re-învăţ să le folosesc…

Care era problema? Problema e baza de date care atunci când se creează automat se crează cu formatul de caractere latin_swedish_etc iar wordpresul (tipul de site pe care am eu blogul ) foloseste UTF-8. Si tot ce a trebuit sa fac e sa schimb in tabelele din baza de date de la posturi şi comentarii din latin-swedish-etc in UTF-8.

Pentru cunoscători, în phpMyadmin, la tabelel wp_posts, la intrările care au collition latin-swedish (sau altceva), trebuie schimbat în UTF-8. Aceeaşi chestie şi pentru tabelele pt comentarii, deobicei wp_comments. Dacă nu vă descurcaţi întrebaţi-mă.

Ah si apropos, nu m-am prins singur de asta, ci m-a ajutat Teofil iar informaţiile le-am găsit aici şi aici

:, ,

5 Comments for this entry

 • Lastexit

  ehe – cand o sa-mi mut si eu blogul la un domeniu .ro, tu vei fi cel care se va ocupa de instalare si alte treburi ca eu cand aud de php si alte treburi imi vine sa-mi iau lumea in cap. Hai ca o sa platesc bine ;)

 • Teo

  te ajut cu plăcere… :)

 • dorutz

  mersi mă ca amu am instalat si io un wordpress si l-am instaalat cu fantastico si mi lo băgat fără diacritice si nu ştiam ce sa-i fac..

 • Bogdan

  Salut !

  Am si eu aceeasi problema ca tine cu diacriticele . Poti sa imi arati si mie cum sa o rezolv ? Sunt incepator in MySQL. Daca vrei adauga-mi idul in lista : bogdanmunteanu25 ca sa tinem legatura mai usor sau imi raspunzi pe mail.

  Bafta !

 • Dan

  Salut,
  Am schimbat wp_posts in UTF-8, dar orice aș posta îmi apare cu ?? la ș și ț. Merg numai î și â.

  mersi de ajutor

Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...

Warning: stristr() [function.stristr]: Empty delimiter in /home4/bugyboy/public_html/teo13/wp-content/plugins/wassup/wassup.php on line 2093