Blogul lui Teo

Nordkapp (North Cape) – Cel mai nordic punct al Europei

by on Oct.23, 2008, under Calatorii, Locuri frumoase, Turul Scandinaviei

Update: Aici găsiţi harta

Ştiu că au trecut 2 luni de la concediu şi aproape 3 săptămâni de la ultima postare dar abia azi am reuşit să aleg vreo 77 din cele aproximativ 790 de poze făcute la Nordkapp si în drum spre Nordkapp.
Asta o să fie de altfel şi ultima zi de concediu pe care o voi posta individual. Am vrut totuşi să vorbesc despre Nordkapp în această postare separată.

Nordkapp este cel mai nordic punct al Europei. Comuna Nordkapp se află în judeţul Finnmark din Norvegia. Nordkapp nu este un oraş, ci doar un punct turistic unde se află o clădire care adăposteşte un muzeu, un cinema unde se poate viziona un film despre acest punct, un restaurant, un magazin de suveniruri şi nu numai dar şi un oficiu poştal.
În afara clădirii, în punctul cel mai nordic, se găseşte un obelisc sub forma de glob pământesc.
Poate ceea ce am descris eu aici pare puţin dar să ştiţi că ne-a luat destul de mult timp să admiram totul, fascinaţi fiind de peisaje dar şi de momentul trăit acolo.

Câţiva kilometri mai la sud de acest punct se află un oraş cu port naval, aeroport şi cred că şi hoteluri.

În cele 77 de poze alese de mine veţi putea admira peisajul de pe drumul de la Alta până la Nordkapp şi înapoi, dar şi poze făcute la Nordkapp. Peisajul e minunat: o mulţime de reni, mult verde, peisaj de munte la altitudini de 200, 300 m ş.a.m.d (vedeţi pozele!)

Spre Nordkapp am trecut printr-un tunel de aproximativ 7 km lungime şi care cobora pana pe la vreo 200 de metri sub nivelul mării. Fiind în Norvegia, unde se plăteşte pentru fiecare petec de drum, bineînţeles că a trebuit să plătim ca să trecem prin tunel. Se plăteşte chiar şi pentru a intra la Nordkapp… Oricum a meritat fiecare bănuţ.

Vă las să admiraţi pozele(click aici pt galerie) şi aştept comentarii şi întrebări.

Fotografi: Mihai Popescu şi Marius Păun

:, , ,

11 Comments for this entry

 • lastexit

  Foarte tari pozele. Alea cu obeliscul vazut de departe prin ceata sunt cele mai mishto :)
  A dracu norvegienii aia. N-am mai auzit sa platesti ca sa intri intr-o localitate. Aerul de respirat era gratis sau trebuia platit si ala? ;)

 • Teo

  Aerul era gratis dar nu stiu daca doar atunci ca era weekend sau asa e tot timpul :))
  Oricum in Norvegia ca turist te jecmanesc norvegienii cum pot mai bine.
  Daca ei au populatie de 5 milioane de locuitori, cine vrei sa plateasca drumurile?
  Ei pe turismul de peisaj se bazeaza…
  Ce ma enerveaza pe mine e ca in Norvegia, drumurile dupa ce ca sunt platite mai sunt si nashpa.

 • cretzu03

  n-are rost sa mai comentez :) superb!

 • Leah

  Ce draguti sunt renii! Iar pozele cu peisaje marine sunt de-a dreptul superbe!

 • lastexit

  Pai din cate stiu eu e una dintre cele mai bogate tari din lume. Unii zic ca e chiar prima – si atunci cum au drumuri nashpa?
  Nu stiam de ce vad tot mai des turisti norvegieni pe -aici. Cred ca vin din cauza drumurilor noastre – sa nu simta diferenta ca au plecat de acasa ;)

 • Teo

  Hai sa iti spun cum sta treaba cu drumurile, defapt care e concluzia la care am ajuns noi.

  Ei sunt in stare sa faca drumuri super tari si tuneluri care trec prin munti de la un capat la altul al masivului (am trecut prin tunel de 20 km si am mers si pe autostrada cu 3 benzi).

  Ideea e ca drumurile astea sunt facute pe acolo pe unde e populatia concentrata, adica in preajma oraselor mari (Oslo. Bergen…)

  Dar drumurile pe unde am mers eu (in nord pana la Nordkapp, si apoi intre Trondheim si Bergen) au fost foarte nasha pentru ca, cred eu, nu sunt asa circulate. Noi am ales drumul de coasta intre Trondheim si Bergen pentru peisaj si intradevar, peisajul a meritat sa trecem milimetric pe langa rulote si camioane care veneau din sens opus, drumurile fiind foarte, foarte inguste… O sa povestesc despre drumul dintre Trondheim si Bergen in alta postare, cat de curand sper…

 • cami

  fotografiile cu renii obositi sunt superbe

 • ionela

  pozele m au lasat fara cuvinte. felicitari ca ati ajuns pana acolo.

 • iustin

  Vreau citeva informatii privind campingurile din Norvegia. Sint destul de dese? Se poate sta si cu cortul personal? Cam cit costa? Dar la o cabana? Despre hoteluri ce poti sa-mi spui? Care lant de hoteluri ar fi mai ieftine? Multumesc.

 • g3org3

  Superbe absolut superbe, fara cuvinte…!!!Foarte frumos!!!

 • romi

  Buna.
  M-a incantat sa citesc pe blog-ul tau si sa vad pozele facute acolo.
  Interesant ca mai exista si oameni ca tine, nu numai oamenii aceia care ies din casa doar in weekend la un gratar la marginea Bucurestiului, in prima padure pe partea dreapta sau concediul si-l fac Nisipurile de Aur all inclusive, pentru o saptamana…

  Imi doresc si eu sa merg anul asta acolo.

  Imi poti spune te rog care este cea mai buna perioada pentru a merge acolo? Care este perioada in care este lumina tot timpul? Si cand sunt aurorele boreale.

  In speranta ca imi vei raspunde…
  Multumesc

Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...

Warning: stristr() [function.stristr]: Empty delimiter in /home4/bugyboy/public_html/teo13/wp-content/plugins/wassup/wassup.php on line 2093