Blogul lui Teo

Iar despre facultate

by on Jan.08, 2009, under De ale mele, De zi cu zi

Device Advice

Ehe şi după pauza de sărbători, a început iar şcoala.

Am terminat şi proiectul grupului pentru cursul ăsta. Siteul nu e funcţional, dar ne-am ocupat de partea de design, structură şi stilizare a siteului. Puteţi arunca cu ochiul aici: TKL (apăsaţi pe ”Logga in” fără să scrieţi nimic în formularele de user şi parolă pentru a intra).
Siteul ăsta ar trebui să fie o interfaţă pentru a lucra cu baza de date în care se află cursurile şi programele de la mine de la facultate. Baza de date actuală, există, dar e făcută în Acces şi nu e disponibilă pe internet. Iar noi ar trebui să facem o variantă care să folosească baze de date mySQL (pe care nu le-am învăţat încă), şi care să fie disponibilă pe Web (acum facem carcasa :) ).
Uite şi siteurile celorlalte 3 grupuri: TKL1, TKL2, TKL3.

Pe lângă proiectul de grup, am avut şi un proiect individual. Eu am ales să fac un site care să arate cam ca un blog, unde vor fi prezentate diverse gadgeturi şi alte produse Hi-Tech. Nici siteul meu nu e funcţional, adică nu are nici un fel de parte de admin (acolo unde să scrii articole sau să schimbi alte opţiuni), e doar carcasa. Siteul îl găsiţi la: Device Advice.
Daca intraţi aici puteţi să vedeţi şi siteurile colegilor mei de grup.
Şi cu siteul individual sunt gata. L-am refăcut acum, am schimbat culorile şi unele butoane şi am făcut o versiune adaptată pentru telefoane mobile.
Singurul lucru care mai rămâne de făcut e să scriu un raport despre tot siteul în care să tratez aspecte de cod (xHTML şi CSS, de ce am folosit anumite comenzi/reguli), de design (culori, marimea textului, contraste, adaptari pentru ei cu probleme de vedere, public ţintă), de usabilitate (public ţintă, cum se foloseşte siteul, la ce e bun, navigare ş.a.), şi nu în ultimul rând SEO (optimizare pentru motoarele de căutare).

Cam cu asta mă ocup eu la facultate :) . FUN! nu e aşa?
Adevărul e că mie chiar îmi place ceea ce fac. Mai puţin parte de raportare şi de teorie :( , dar asta e deja făcută pe jumate, aici pe blog :) , aşa că scap repede şi când o să trebuiască să scriu pe bune.

De pe 19 încep alt curs, baze de date… să vedem acolo dacă mă mai distrez.

:, , ,

3 Comments for this entry

 • cretzu03

  ooo…sa vezi ce o sa te distrezi la baze de date!!! mi s-a acrit de acces…am facut deja 3 proiecte si nu mai suport…
  Practica hai ca la inceput e destul de frumoasa…da la teoria o sa fie o plictiseala… oricum MySql nu o sa difere foarte mult de acces…cel putin la teorie..
  Tu ce acces ai folosit 2003 sau 2007?
  PS: Ai niste colegi varza la grafica :)

 • lastexit

  si eu sunt de acord cu PS. de mai sus :)
  in ce program ai editat site-ul – si ai lucrat in HTML cod sau wysiwyg?

 • Teo

  @lastexit: Siteul e facut de la zero in notepad++ (un editor de texte care recunoaste si “coloreaza” codul, pentru o mai buna vizualizare).
  si da am lucrat in html cod, defapt xHTML si CSS direct in notepad++, nu cu wysiwyg ca nu avem voie.
  Ideea e sa invatam comenzile html si css pentru ca mai tarziu sa putem programa php-ul sa genreze codul html.

  @cretzu: nu cred ca vom face access, pentru in access nu se folosesc baze de date folosite pe web. S-ar putea totusi sa face un pic de Access, da’ doar orientativ. O sa scriu dupa ce ma apuc de curs.
  Iar eu pana acum nu am folosit nici un Access, o sa fie prima data cand o sa invat baze de date.

1 Trackback or Pingback for this entry

Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...

Warning: stristr() [function.stristr]: Empty delimiter in /home4/bugyboy/public_html/teo13/wp-content/plugins/wassup/wassup.php on line 2093